Aktiviteter

Maten, hälsan & miljön 15 november

Skriv ut sidan
Stefan Lundvall
2017-11-15
Miljöstrategen erbjuder i samarbete med Stefan Lundvall en utbildning om maten, hälsan och miljön.

Stefan Lundvall är biolog och arbetar bland annat som koordinator för nätverket Regional Matkultur Småland och i ett projekt för att ta fram ett nytt livsmedel från gröna blad med högt innehåll av proteiner och mineraler.

Stefan har i många år haft mat och miljö som ett specialintresse och har tidigare arbetat 16 år som miljöstrateg på Länsstyrelsen i Jönköping.

Läs mer om Stefan på http://www.lundvallsdiverse.se 


Utbildningen vänder sig till de som yrkesmässigt arbetar med mat men även till andra som vill få mer kunskap om mat, miljö och hälsa. 

 

Datum: Onsdag 15 november 2017, 9.00 - 12.00

Plats: Science Park, Gjuterigatan 9, Jönköping

Lokal: Motivera, Konferenscenter

Pris: 1450 kr/person

Utbildare: Stefan Lundvall

Anmälan: Senast onsdag 1 november (klicka här)

 

Innehåll i utbildningen

- Hälsa och miljö - hur viktig är maten? 
- Hur är det egentligen med köttet?
- Vad händer med fisken och haven?
- Proteinskiftet – vad innebär det och blir det av? 
- Hälsa och miljö, win-win eller motsättning?
- Räcker maten till alla människor?
- Alla pratar om matsvinn – hur blir vi av med det?
- Ekologisk mat vinner mark – håller det i längden?
- Vego-trenden – är det farligt att vara vegan? 
- Lokalproducerat – vad innebär det och är det bra för hälsa och miljö? 
- Miljö- och hälsomärkningar – vilka kan man luta sig mot som matinköpare?
- Vilka strategier finns för att välja mat som bidrar till både bättre hälsa och miljö?

 

Om du har problem med länken så skicka ett mail till info@miljostrategen.se och uppge namn, företag, fakturadress, referens.

 

Välkommen att anmäla dig!

Om webbplatsen  |  Copyright Miljöstrategen 2006